skip to Main Content

Over Domburg Holiday Resort

In 1995 kochten Peter en Jolien de Kam de huidige grond in Domburg. Zij ontwikkelden in de loop der jaren een hippisch toeristisch bedrijf onder de naam Domburg Holiday Resort, samen met hun dochter Marcelle. Al vanaf het begin vormen sport en toerisme de twee belangrijkste pijlers onder het bijzondere familiebedrijf.

Een passie voor paarden, in het bijzonder voor de eventingsport: dat is wat de mensen van het familiebedrijf Domburg Holiday Resort typeert. We doen niets liever dan deze liefde met anderen delen. Het welzijn van de paarden staat bij ons voorop, of het nu om onze eigen paarden gaat, of die van een ander. Leer onze medewerkers kennen!

ONS TEAM

Onze visie

Met Domburg Holiday Resort is het onze droom om het hele jaar door een luxe verblijf aan de Zeeuwse kust mogelijk te maken voor mensen die van rust en ruimte houden. Daarnaast willen we de gasten bedienen die met hun paarden op een plek willen zijn waar de paardensport op een professionele en persoonlijke manier beoefend wordt. We willen bouwen aan een plaats waar leren, trainen, bewegen en recreëren energie oplevert voor mens én dier.

Het ASM
DHR combineert (top)sport, toerisme en recreatie. Deze bijzondere combinatie is een begin van de toepassing van het Athletic Skill Model (ASM), dat fysiotherapeut Rene Wormhoudt ontwikkelde, om een andere manier van denken over bewegen te introduceren voor de top- en breedte sport, het bewegingsonderwijs en de gezondheidszorg.

Deze visie over bewegen, vitaliteit en gezond leven is een aanvulling op onze droom voor DHR. Als het ons lukt om het ASM in zijn geheel toe te passen binnen DHR, dan kunnen wij iets unieks neerzetten binnen de gemeente Veere. Het idee sluit namelijk niet alleen naadloos aan op onze visie, maar ook op de visie van de gemeente op het gebied van sport, welzijn, gezondheid en sociale activatie. Daarom presenteerden wij dit plan aan de provincie Zeeland. Dit werd zo enthousiast ontvangen, dat we een innovatie-voucher ontvingen. Met dit geldbedrag hebben we Rene Wormhoudt uitgenodigd in Domburg. Hij gaat met ons meedenken over hoe de toepassing van het ASM geïntegreerd zou kunnen worden bij DHR. Wij doen ons uiterste best om deze innovatieve plannen te verwezenlijken!

Back To Top